2009. január 10., szombat

Mentőövet dobott a nagykövet

Tegnap este Makó felé járt az eszem
szenteste előtti napot felidézve
Száguldanak egymás után
a szebbnél -szebb autócsodák
De ni, ott egy három éves kutya leány
kidobott tán gonosz gazdát ?
Átmenned az úton nem sikerült
sérült tested az úttestre terült
Vánszorgó lépted lassú
következő autó az árokparta dobott
Nyílt töréssel zúzott lábbal
feküdtél ott, készülve a halára
Fékcsikorgás, megállt egy angyalpár
betettek téged az autójukba szaporán
Pestre érve beindult a gépzet
telefont telefon követett
Diplomáciai forró vonalon,
a román nagykövet,
megmozgatott minden követ
Irány a fehérvári állatkórház
Sürgősségi műtőbe vittek
ott roncsolt lábad amputálva
megmentettek
Már a két hét lábadozás lejárt
francia gazdit keres neked a házaspár
Viktória, az új neved megvan már
Kedves Cristina és Roger,
kezet fognék veletek szívesen,
a szuka helyett megköszönni
e nemes cselekedetet
Viktória, Románia Franciaországi nagykövete és az Alpha Segítő Kéz Alapítvány 2008. december 23-án késő este segélykérő telefonhívás érkezett az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítványhoz. Egy Makónál elütött, és súlyosan sérült kutya elhelyezéséhez kért segítséget Roger Lapis, Románia Franciaországi nagykövete , és felesége Cristina Lapis, akik éppen átutazóban voltak Magyarországon, és rátaláltak Viktóriára. Karácsony előestéjén egy kicsit már lelassul, sőt néhány helyen megáll az élet. Nem könnyű ilyenkor összekoordinálni a szálakat, hogy megoldható legyen a kiskutya gyors, és biztonságos elhelyezése. Néhány telefon, és az Alpha Segítő Kéz Alapítvány munkatársai már indultak is a kisbetegért, az Alpha-Vet Állakórházának orvosa, Dr. Koller István és asszisztenciája készenlétben állt, a sérült fogadására. Az elmúlt években sokat láttunk, és tapasztaltunk, de a sérülések, melyekkel életben tudott maradni Viktória, még minket is meglepett. Az is kiderült, nem véletlen, hogy megtalálói mindent szálat megmozgattak azért, hogy a sebesült kutyát biztonságba tudják. Roger Lapis nagykövet úr és Cristina Lapis elkötelezett állatvédők. Cristina a WSPA támogatásával létrehozott Millió Barát Állatvédő Egyesület elnöke.
Viktória bal mellső lábán régebbi, nyílt törés, jobb mellső lábán bokatörés. A kiskutya nagyon sovány. Mindezen sérülések mellett szervei egészségesek, viselkedése teljesen jól szocializált. Fiatal, 3 éves szuka, aki valószínűleg lakásban élhetett, hiszen szobatiszta. Sebeinek kezelése, lábai rögzítése a beérkezését követően azonnal megtörtént. A sorsdöntő műtétre 28-án kerül sor, mely eldönti, megmenthető-e a csúnyán roncsolódott láb, vagy amputációra kerül sor. Hungarovet Szerkesztöség PKüldte: december 28th, 2008 Kategória: Allatmenhelyek.Hozzászólások: 2 Hozzászólások Hozzászólás from fru Idő: 2008. december 30. kedd, 05:56 Mi hír van a kutyusról azóta?
Hozzászólás from Dr. Gál Sándor Idő: 2008. december 30. kedd, 14:45 Most kaptam a hirt, hogy sajnos amputálni kellett a kutya lábát, melyen a nyílt törés volt. Ettől függetlenül jól van. Még két hétig az Alpha-Vet állatkórházban lesz és utána elviszik Franciaországba. Üdvözlettel, Dr. Gál Sándor